Történet

TÖRTÉNET

A Fidelitas Hotel Spa&Conference Sepsiszentgyörgy központjától 1 km-re található. Könnyen megközelíthető autóval, gyalog és autóbusszal is. Az épület az egykori textilgyár munkásszállójaként épült 1958-1959-ben. A szocialista realizmus stílusjegyeit viselő létesítmény az ipari léptékű előregyártás és igénytelen tipizálás hajnalán az utolsó minőségi kézműves épületek egyike volt Sepsiszentgyörgyön. A magánosítás után több mint egy évtizedig üresen állt, majd a református egyház újíttatta fel. A rehabilitáció során a tervezők igyekeztek megőrizni és kihangsúlyozni az épület egyedi jellegét. A különleges építészeti megoldásokkal felújított létesítményben az eredeti téglafalból meghagyott és több helyen szabadon hagyott részletek díszítőelemként hatnak. A épületbelsőt a beton, az acél és a fa találkozása teszi különlegessé, a múlt emlékeiről a hajdani fotók árulkodnak. A szobák berendezése a különböző stílusok harmonikus találkozása révén kellemes, otthonos hangulatot teremt. A tetőtéri természetes fénnyel ellátott multifunkcionális konferenciatermek szakmai és üzleti megbeszéléseket tesznek lehetővé. A pincében található wellness részleg vendégeink kikapcsolódását, pihenését szolgálja. A Fidelitas Hotel Spa&Conference létrehozásával nem csak egy romos épület menekült meg a pusztulástól, de egy igényesen felszerelt diákbentlakással is gazdagodott Sepsiszentgyörgy. A szálloda a környék turisztikai vérkeringésének szerves része, a hagyományos erdélyi vendégszeretet és professzionális vendéglátás újabb színhelye. Szállodánkban a legmodernebb komfort és jól képzett csapat fogadja az idelátogatót.

Látogasson el hozzánk!

SAJTÓ

„Nemcsak egy romos épületet mentettek meg az enyészettől, de diákbentlakással és szállodával is gazdagodott Sepsiszentgyörgy.
”http://www.3szek.ro/load/cikk/101950/uj_kollegiumot_avattak_sepsiszentgyorgy
Háromszék független napilap, 2017. május 2., kedd, Közélet

„Létrehozásának fő célja ugyanis az oktatás elősegítése volt és maradt.”

Oktatás nélkül nincs jövő


Hírmondó, 2017. május 2., Aktuális

“Kollégium és szálló nyílik az egykori Leányblokk helyén Sepsiszentgyörgyön”
http://reformatus.ro/kollegium-es-szallo-nyilik-az-egykori-leanyblokk-helyen-sepsiszentgyorgyon.html
reformatus.ro

“Egyetemi bentlakásként és hotelként is üzemel a Sepsiszentgyörgyön hétvégén felavatott Fidelitas…”
https://kronika.ro/erdelyi-hirek/bentlakas-es-hotel-egyben-a-szentgyorgyi-fidelitas-n-reformatus-egyetemi-kollegium-es-szallo
Krónika, 2017. május 01.

“Elkészült a sepsiszentgyörgyi Fidelitas Református Egyetemi Kollégium és Szálló felújítása”
http://index.hu/mindekozben/poszt/2017/04/30/atadtak_a_reformatus_kollegium_wellness_reszleget/
Index.ro, 2017. április 30.